AXIS Communications logo

Den svenske kameragiganten Axis er fortsatt i ferd med å komme seg etter cyberangrep

Søndag 20. januar startet et cyberangrep mot den svenske kameragiganten Axis som rammet deres IT-systemer. Axis valgte å stenge alle offentlige tjenester for å begrense angrepet.

I en uttalelse fra selskapet sier de at: «Vår pågående etterforskning av angrepet har kommet langt, men er fortsatt ikke helt ferdigstilt. Så langt har vi ingen indikasjoner på at noen av kunde- og partnerdata har blitt påvirket. Så langt etterforskningen viser, klarte vi å stoppe angrepet før det ble fullført, som begrenser den potensielle skaden».

Videre uttaler Axis at: «De fleste prioriterte eksterne tjenester er nå gjenopprettet. Å gjenopprette de resterende tjenestene er vår høyeste prioritet, sammen med med å gjøre det på en måte som ikke setter sikkerheten i fare. Tiden med frakoblede tjenester og begrensede muligheter til å kommunisere med Axis har vært en uheldig, men nødvendig konsekvens. Vår gradvise tilbakeføring til en normal etter angrep er basert på endringer som hjelper oss å unngå lignende fremtidige situasjoner».

Axis kunngjorde hendelsene på Twitter, men skal ikke ha svart på henvendelser om hendelsen. På Axis sin egen statusside fredag 25. februar oppgir Axis at Case Insight-verktøyet i USA og Camera Station License System håndterer delvis driftsstans.

Selskapet uttaler at tjenester gjenopprettes gradvis. Axis-talsmann Chris Shanelaris skal ha fortalt til blant annet Bloomberg at alle offentlige internettjenester ble deaktivert for å beskytte systemene til selskapet.

Angrepet skal først ha blitt rapportert av IPVM. Axis har per nå ikke sagt noe om det er et løsepenge-angrep.

AXIS Communications logo
AXIS Communications i Sverige er utsatt for et cyberangrep.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *