LinkedIn logo

Forbud mot LinkedIn i Russland

Den 17. november 2016 ble det lagt til en blokkering mot LinkedIn i Russland. Årsaken er en lov som ble opprettet i 2014, som sier at personopplysninger om russiske borgere må lagres i Russland. Dette har ikke Microsoft-eide LinkedIn gjort.

LinkedIn er et sosialt nettverk hvor profesjonelle personer kan knytte kontakt og utveksle forretnings-ideer. Mange rekrutterere bruker LinkedIn aktivt i søken etter kandidater. Nettverket ble lansert i mai 2003.

Linkedin skal ha bedt om et møte med det russiske teletilsynet, Roskomnadzor på grunn av blokkeringen som er ilagt nettstedet. Ifølge Reuters skal det være så mange som 6 millioner russiske kontoer på LinkedIn.

Dmitrij Peskov som er Kreml-talsmann sier at han ikke har noen bekymringer for at dette skal være et skritt mot sensur på nettet. Kritikere ser det som en del av angre på sosiale nettverk i et land som har skjerpet kontrollen over Internett.

LinkedIn logo

Mange bedrifter bruker LinkedIn aktivt for å øke sin business, noe som blir stadig viktigere å gjøre på nett. Det er planlagt et møte mellom LinkedIn og Roshkomnadzor i løpet av de kommende ukene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *