Google ber om hjelp til å oppdage falske nettsider

Et tillegg eller addon som tilbys av Google Chrome vil la brukere kunne rapportere mistenkelige eller usikrede nettsider. Tillegget går under navnet Suspicious Site Reporter skal gjøre Google enda bedre på å oppdage falske og usikre nettsider. Når en nettside blir rapportert inn vil det bli tatt en gjennomgang av Google for å avdekke om det faktisk er en falsk eller villedende nettside.

Safe Browsing er navnet på teknologien som brukes av Google Chrome, Apples Safari, Mozilla Firefox og Android. Denne teknologien skal styre brukere vekk fra nettsider med skadelig eller villedende innhold. Backend bruker Google roboter til å skanne nettsider og bygge lister over nettsider som inneholder skadelig innhold eller har villedende reklame. Programvareutviklere har muligheten til å benytte en API-løsning for å integrere denne listen i egne apper.

 

 

 

 

 

Sluttresultatet av dette er at brukere av disse nettleserne får opp en advarsel når de går inn på en mistenkelig nettside, og at nettsiden bør unngås. I tillegg til Google sine boter, så vil de også ha hjelp av deg og meg. Dette skal gjøre nettet til et tryggere sted, og at man unngår at folk blir utsatt for skadelig programvare eller villedende reklame.

Her kan du laste ned Suspicious Site Reporter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *