Tjene penger på det sosiale nettverket Linkedin

Det har blitt mer og mer vanlig å skaffe seg en jobb via sosiale medier, og da spesielt LinkedIn. Det sosiale nettverket som ble etablert så sent tilbake som i 2002 er et populært nettverk for mange bedrifter, og mange jobber blir lyst ut her. Men LinkedIn er ikke bare for å få seg en jobb. Det er også mulig å tjene penger på dette sosiale nettverket. Du kommer dog ikke til å tjene penger direkte via LinkedIn, med mindre du kjøper aksjer i selskapet.

Hvis du har en nettside kan du skaffe trafikk til den via LinkedIn, men vi i Nettnyheter vil mye heller anbefale andre måter å tjene penger på nett på. Selv om du bygger et stort nettverk på LinkedIn er det dessverre ikke så mange som går inn på lenker du legger ut på profilen din. Bruker du LinkedIn, Facebook, Twitter og Google + aktivt vil du nok kunne oppnå en del trafikk. Noen har valgt å bare fokusere på Facebook, og lykkes godt med det. Komplett.no er et eksempel på en nettbutikk som har lyktes i sosiale medier, med 250 000 «likes» på Facebook-siden deres.

En metode for å tjene penger på Linkedin er å bruke deres annonsesystem for å annonsere for et produkt du selger eller en av nettsidene dine. Utformer du annonsen riktig skal det være mulig å tjene penger via LinkedIn, men ikke forvent å bli rik med det første. Annonsesystemet til Facebook fungerer kanskje litt bedre enn LinkedIn sitt, og for mange vil det være enklest å benytte Facebook. Det handler også litt om hvilken målgruppe du vil nå fram til. På LinkedIn treffer du andre folk enn på Facebook, og når man er innom LinkeIn, så er man i en annen modus enn om man er på Facebook.

Selv om LinkedIn kanskje ikke er den beste plassen å tjene penger på nett, så er det likevel en plass du bør være. Å knytte kontakter i næringslivet kan hjelpe deg i å få drømmejobben, samt oppdage jobber som ikke har blitt utlyst på andre plasser enn nettopp dette sosiale nettverket. Har du noen tips til hvordan man kan tjene penger på LinkedIn?

 Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *