Tor Project skal fikse feil brukt for DDoS-angrep mot onion-nettsider

Tor Project er en nettleser som har vært på markedet i en årrekke, og det unike med Tor er at du kan bruke internett fritt, uten å bli sporet. Elektronisk kommunikasjon kan gjøres anonymt med Tor. Nå skal Tor Project fikse en sårbårhet som har gjort at .onion-nettsider har blitt tatt ned. Sensur, sabotasje og utpressing av onion-nettsider har vært vanlig. DDoS-angrep har ført til at mange onion-nettsider har gått ned.

Det er 0.4.2-utgivelsen av Tor som er planlagt å få denne oppdateringen. Feilen har vært kjent av Tor-utviklerne i mange år, men på grunn av manglende arbeidskraft så har ikke dette blitt løst. Tor Project drives på veldedig basis, og har ikke samme muligheter som for eksempel Google når det gjelder utvikling og drift.

Legitime nettsider har tidligere blitt utsatt for DDoS-angrep, men de siste månedene har angrepene stort sett rettet seg mot nettsider som selger narkotika, våpen, malware og stjålet brukerinformasjon.

I mars 2019 ble Dream Market utsatt for en rekke DDoS-angrep som gjorde at nettsiden gikk ned. Dream Market var på den tiden den største nettsiden for salg av ulovlige tjenester og produkter. Dream Market skal ha mottatt et løsepengekrav på 400 000 dollar i bitcoin eller omtrentlig 3,4 millioner norske kroner. Istedenfor å betale løsepenger valgte driverne av nettsiden å stenge ned.

Etter at Dream Market valgte å stenge, så flyttet angrepene over til andre nettsider for kjøp og salg av ulovlige tjenester og produkter.

Folk som driver .onion-nettsider vil etter oppdateringen ha en mulighet tilgjengelig i Tor, som man kan aktivere for å øke sikkerheten til nettsiden. En ulempe med denne nye sikkerhetsløsningen er at det vil ta lengre tid å laste nettsidene som har aktivert funksjonen.

Vil du lese mer om Tor Project? Besøk nettsiden Torproject.org

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *