1,4 milliarder passord på avveie

Norsk senter for informasjonssikring kan melde om at 1,4 milliarder passord er på avveie, og kan nås via det mørke nettet. Passordene skal være lagt ut i klartekst, og i følge Digi skal det være så mange som 450 000 norske e-postadresser blant de lekkede passordene. Det er sikkerhetsfirmaet @4iQ som avslørte at passord til så mange som 1,4 milliarder kontoer er på avveie.

Les også: Bitcoin-nettstedet NiceHash hacket.

I første omgang fantes samlingen av passord bare på det mørke nettet, men har nå begynt å florere på torrent-sider også. Vanligvis ved større saker som dette, så pleier det å komme opp en nettside hvor man kan sjekke om ens passord er lekket. Foreløpig er ikke dette på plass, men en skal ikke se bort fra at noen lanserer en slik nettside relativt raskt.

Noen arbeidsgivere har informert sine ansatte om at deres passord er på listen. NorSIS anbefaler ikke å bytte passord regelmessig, men dersom man vet at passordet har kommet på avveie kan det være smart. NorSIS anbefaler derimot at man benytter seg av to-trinns autentisering der det er mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *