Bitcoin-prisen doblet i 2019

  1. januar kostet 2019 én bitcoin omtrentlig 3700 dollar. Nå når vi skriver 20. mai 2019 har Bitcoin-prisen steget til nærmere 8000 dollar (7808 USD).

Mange har spekulert i bitcoin og mange har nok tapt penger på denne nye betalingsenheten. Svingningene i kursen har gjort at bitcoin brukes mindre til betaling enn mange hadde håpet på. Bitcoin er likevel basert på en svært interessant teknologi som går under navnet blokkjede. Det spesielle med blokkjede-teknologien er at man kan betale anonymt. Dette har ført til at kriminelle har tatt bruk i enheten, slik som de ofte gjør med nye betalingsløsninger.

Den siste måneden har bitcoin steget nærmere 3000 dollar i verdi. Det er ikke Ola Nordmann som har investert så mye i bitcoin den siste tiden, men heller at bitcoin begynner å få anerkjennelse som en betalingsløsning.

Les også: Bitcoin-nettstedet NiceHash hacket

I disse dager arrangeres Consensus 2019. Her har Microsoft annonsert at de vil lansere en tjeneste basert på blokkjedeteknologi. Flere og flere anerkjenner blokkjedeteknologi, så om 10 år vil nok flere bruke denne type teknologi.

Den virtuelle valutaen Bitcoin sitt symbol.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsatt kan det likevel tyde på at noe av oppgangen kan skyldes spekulasjon. Noen investorer har kanskje valgt å investere i bitcoin når handelskrig mellom USA og Kina har ført til nedgang på de tradisjonelle aksjebørsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *