Dette er nytt i Mozilla Firefox 67

Mozilla Firefox har vært på markedet i mange år og er en av nettleserne som har hatt en ganske høy markedsandel her i Norge. Nå har det kommet en ny versjon av Firefox. Blant oppdateringene finner man økt sikkerhet, fartsøkning og en ny innstilling som skal bedre beskytte personvernet til brukerne.

I følge Mozilla, så skal hastigheten ved den nye nettleseren øke med så mye som 80 %. Personvern skal bli tatt mer på alvor i den nye versjonen av Firefox, og det viser seg i en tilpasset privat surfingsmodus. Har du allerede Mozilla Firefox installert, så vil oppdateringen skje i bakgrunnen og ikke når du starter opp nettleseren slik tilfellet har vært før.

Mozilla har jevnlig oppdatering av Firefox nettleseren, og sist oppdatering var 19. mars 2019. Oppdateringer skjer jevnlig mellom 6 til 8 uker.

Firefox 57 og senere sin logo

 

 

 

 

 

 

 

 

Mozilla Firefox er mindre populær i Norge enn i mange andre land. Google Chrome har blitt den dominerende nettleseren på det norske markedet med en markedsandel på over 50 % i april 2019. I Norge så har faktisk Internet Explorer en høyere markedsandel enn Mozilla Firefox. Hvor lenge dette varer er ikke godt å si, men mange organisasjoner har automatisk Internet Explorer/Microsoft Edge.

Neste versjon av Mozilla Firefox kommer 9. juli i år, så vi er spent på hvilke oppdateringer som kommer til nettleseren da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *