Dropbox kjøper dokumentdelingsplattformen DocSend

DocSend er en løsning som gjør det mulig for bedrifter å dele dokumenter via en sikker lenke sendt via e-post i stedet for et vedlegg. Tirsdag 9. mars kunngjorde Dropbox at de kjøper DocSend for 165 millioner amerikanske dollar. Nærmere 1,4 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Det unike med DocSend er at du får en lenke til dokumentet når det sendes, og at dokumentet ikke blir lagt ved i selve mailen. Plattformen gir deg også tilgang til analyse om engasjementet i innholdet, og hvor lang tid brukere har brukt i dokumentet.

Med anskaffelsen av DocSend, og HelloSign tilbake i 2019, prøver Dropbox å bygge ut sine produkter for å administrere dokumentflyt og håndteringen av dette. Dette skal være en nøkkel i selskapets vekststrategi.

I et blogginnlegg skriver Dropbox: «DocSends sikre deling og kraftige dokumentanalyse er et flott supplement til vår ekspertise innen innholdsadministrasjon i stor skala». Videre skriver de at: «Og når de er kombinert, vil Dropbox, DocSend og HelloSign tilby en komplett pakke med selvbetjeningsprodukter for å hjelpe bedrifter over hele verden med å håndtere kritisk dokumentarbeidsflyt og få meningsfulle forretningsresultater.

DocSend og HelloSign-oppkjøpet illustrerer hvordan Dropbox jobber med å utvide utover online fillagring og øke sin langsiktige levedyktighet. Dropbox er forøvrig midt i en prosess som går på effektivisering av team-strukturen som skal forbedre kjerneopplevelsen til Dropbox.

DocSend sin logo:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *