Google Chrome passerer Mozilla Firefox

Google Chrome brukte ikke så altfor lang tid på å passere Mozilla Firefox fra den ble lansert. Nå har det skjedd i følge tallene fra november levert av Statcounter. Nettsiden Statcounter regnes som en pålitelig kilde når det gjelder tall fra søkemotorer og nettlesere. Google Chrome har nå 25.69 prosent av markedet for nettlesere, mens Mozilla er like bak med 25.23. Google sin lettleser skal visstnok være den raskeste av alle nettlesere, og skribenten av denne artikkelen bruker også Chrome. Google Chrome ble lansert i desember 2008, og har stadig tatt nye markedsandeler. I

Dessverre for mange som driver nettsider, så er det Internet Explorer som topper statistikken over den mest brukte nettleseren. Internet Explorer eller IE har en markedsandel på 40.63 prosent. Dette vil nok falle enda mer enn det har gjort i framtiden. Folk flest vil nok få opp øynene for de gode nettleserne Mozilla Firefox og Google Chrome. Alle som kjøper en Mac-pc får med nettleseren Safari, og mange velger derfor å bruke den. Mac blir nok mer og mer populært i framtiden, og da vil nok Safari ta en større bit av kaka.

Hvis vi ser på tallene fra Internet Explorer fra 2009 til 2011 vil vi se at nettleseren har falt kraftig i antall brukere. I november 2009 var det 60 prosent som brukte denne leseren, mens i november 2011 var det nede i 40 prosent. Dette viser en klar tilbakegang for Internet Explorer og Microsoft som står bak denne nettleseren. Firefox har gått fra 32 til 25 prosent i den samme tidsperioden. Chrome er den store vinneren med en framgang på 21 prosent i denne perioden. Opera som er en nettleser som er en god del brukt blant nordmenn er ikke så populær om man ser på verdensbasis. Bare 1,9 prosent bruker den norskutviklede nettleseren.

One Reply to “Google Chrome passerer Mozilla Firefox”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *