Google erklærer Apple som hovedfiende nummer 1

Kampen mellom Google og Apple når det gjelder mobiltelefoner er flott for forbrukerne, men patentkrigene er forferdelige sa Eric Schmidt, styreformann i Google. Schmidt uttalte natt til i dag at «krigen» mellom Apple og Google er den store i bransjen i dag. Tidligere har det vært Apple og Microsoft som har kriget i IT-verden, men dette har nå forandret seg.

Microsoft som lenge har vært en stormakt på teknologifronten møter stadige utfordringer, og henger på langt nær så godt med i utviklingen som Apple og Google.  I følge denne artikkelen fra PCWorld.com, så blir over 900. 000 Android-telefoner aktivert hver eneste dag. Microsoft kan neppe komme i nærheten av disse tallene medregnet Windows Phone-telefoner og datamaskiner med Windows.

For ikke lenge siden valgte Apple å fjerne Google Maps fra Iphone-telefoner. Dette mener Eric Schmidt var en feiltakelse av Apple. Videre mener han at Apple nå har sett at kart ikke er lett og at det krever store investeringer. Selv hevder han at Google har det beste tilbudet når det gjelder karttjenester. At Apple har møtt på store utfordringer med sin karttjeneste hersker det ingen tvil over. Etter lanseringen kunne man for eksempel lese om at Bryggen i Bergen hadde forsvunnet fra kartet som Apple leverer. Karttjenesten til Apple er helt klart ikke feilfri enda, men vil nok utvikle seg mye i tiden framover.

Når Eric Schmidt skal peke på andre han ser på som store konkurrenter nevner han Facebook og Amazon. «Facebook forsøker å bli verdens kommunikasjonssenter, og Amazon forsøker å bli verdens største butikk», sier Schmidt uten å nevne Microsoft i det hele tatt. På spørsmål om Micrsoft skulle vært inkludert, så svarer Schmidt dette: «Nei, det er et veldrevet selskap, men de lager ikke state-of-the-art produkter».

Det er ikke tvil om at Google og Apple er hverandres erkefiender, og vi vil nok se mange oppslag framover siktet mot nettopp disse firmaene.

 

Nedenfor kan du se bilder av både Google og Apple sine logoer:

2 Replies to “Google erklærer Apple som hovedfiende nummer 1”

  1. Google kommer garantert til å vinne dette slaget. Apple er dømt til å tape. Man ser jo bare på iPhone 5. Ikke mye nytt der i gården nei… Samsung og de andre aktørene kommer til å ta over på mobilmarkedet. Jeg spår at Apple vil synke mer og mer i tiden framover.

    1. Mange er ute etter en lettvint telefon, og da er iPhone den rette veien å gå spør du meg. iPhone fungerer til å ringe, sende melding, ta bilder og litt til. Er det ikke hva folk stort sett bruker mobiltelefonen til?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *