Google og Alphabet-ansatte enige om å fagorganiseres

Mer enn 200 ansatte i Google og Alphabet går sammen for å støtte fagforeningsarbeid i tech-kjempen. Det gjelder rundt 280 ansatte som går sammen for å danne et fagforbund, et av de første som opprettes i et stort teknologiselskap. Erklæringen kommer etter flere års konflikt mellom ansatte og ledelse ved hovedkontoret i Mountain View (California).

Navnet på organisasjonen vil være Alphabeth Workers Union, og vil være et datterselskap av Communications Workers of America Local 1400, som er en organisasjon som ivaretar arbeidstakernes rettigheter og interesser i USA og Canadas telokommunikasjons – og medieindustri. Alphabet Union Workers valgte nylig Paul Koul til leder og Chewy Shaw til nestleder. Medlemsavgiften vil være 1 % av lønnen.

I en uttalelse sier fagforeningen at: «Vår nye fagforening gir en bærekraftig struktur for å sikre at våre felles verdier som Alphabets ansatte blir respektert, selv etter at overskriftene falmer». Fagforeningen vil jobbe mot urettferdig arbeidspraksis og umoralske forretningsavtaler. I 2018 gikk ansatte ut i protest mot store utbetalinger til ledere anklaget for seksuell trakassering på arbeidsplassen.

I forrige måned sendte National Labour Relations Board en klage mot Google, og hevdet at de brøt arbeidsretten gjennom overvåkning, skremsel og ulovlige oppsigelser.

Alphabet Workers Union har en bratt veg å gå for å bli anerkjent i Google og Alphabet ettersom de nå har 200 medlemmer, mens selskapene Google og Alphabet har over 130 000 ansatte.

Logoen til Alphabet, morselskapet til Google:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *