Google skal selge musikk med Google Music

Google Music er en tjeneste som skal selge musikk på nettet. Foreløpig er tjenesten bare lansert i USA, men i framtiden vil det nok også komme til Norge. Google Music ble allerede introdusert i mai i år, men ble da kun åpnet for invitasjoner. Google Music vil nok ta markedsandeler, men om de klarer å konkurrere ut Spotify gjenstår å se. Tjenesten skal selge musikk fra alle de store plateselskapene, med unntak av Warner. Brukere vil få muligheten til å laste opp sin egen musikk, slik at den blir tilgjengelig for en selv. De største konkurrentene til Google Music vil bli Apple, Amazon og selvfølgelig Spotify.

Når man skal kjøpe musikk hos Google Music vil musikken bli tilgjengelig i Android Market og nettlesere. Man kan dele musikken med sine venner, og vennene dine kan høre sangen en gang gratis. Artister kan laste opp sin egen musikk, siden de får sin egen «nettside» inne på Google Music. Deretter kan man legge ut musikken for salg. Akkurat nå er det åtte millioner tilgjengelige sanger hos Google Music, men dette antallet kommer til å øke. I løpet av de neste månedene tror Google at antall sanger skal opp i 13 millioner. Det som kan lokke folk til å bruke Google Music er at de har mange eksklusive sanger som du ikke finner hos Spotify. Et livealbum fra 1973 av Rolling Stones er noe som er tilgjengelig hos Google Music.

– Google Music handler om å oppdage, kjøpe, dele og nyte digital musikk gjennom integrerte og personlige måter. Det handler om nettskyen, internett og mobilitet, sier Jamie Rosenberg, talsmann for Google.

One Reply to “Google skal selge musikk med Google Music”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *