Netflix kommer til Norge

Den amerikanske aktøren Netflix som leverer streamingtjenester kommer mest sannsynlig til Norge i løpet av høsten 2012. Netflix er en tjeneste som ble startet i 1997, da som en tjeneste for å leie ut DVD-filmer. Med Netflix får du sjansen til å få filmer og tv-serier rett inn på din datamaskin eller TV-skjerm. I følge Dagens Næringsliv skal tjenesten trolig lanseres i oktober.

Det blir spennende når Netflix nå kommer til Norge. Fra før av har denne tjenesten over 23 millioner kunder i land som USA, Storbritannia og Canada. I USA koster det 50 kroner for et abonnement hos Netflix, og det innebærer at du kan se de TV-serier og filmer du måtte ønske. En ting er ihvertfall sikkert, og det er at prisen i Norge kommer til å overstige den amerikanske prisen med god margin.

Netflix vil ta opp konkurransen med TV2 Zumo, Tv3 Play, Viaplay og den svenske streamingtjenesten Voddler. Nils Ketil Andresen som er kanaldirektør i TV2 sier at de forbereder seg på stadig tøffere konkurranse. Om Netflix klarer å prise seg under andre streamingtjenester kommer an på hva de forskjellige aktørene tar for rettighetene. Vi må nok regne med å måtte betale over hundrelappen, kanskje nærmere 200 kroner i måneden når Netflix kommer til Norge.

Det spesielle med Netflix er at du kan streame videoer via nettleseren, eller via din mobiltelefon eller lesebrett. Netflix er tilgjengelig gjennom en applikasjon på iPhone-mobiler, iPad og Android-telefoner. Man kan ikke laste ned innhold med Netflix, slik som det fungerer med andre tjenester også. Vi i Nettnyheter.com gleder oss ihvertfall til Netflix kommer til Norge! Gleder du deg til Netflix kommer til Norge?

4 Replies to “Netflix kommer til Norge”

  1. Det er en stor forskjell på netflix og de andre streamerne i Norge. Netflix har en helt kolossal katalog. Om vi får det amerikanske utvalget, så får vi det største tilbudet på nettet. 

    1.  @MichaelWynn Vet du hvordan jeg kan skaffe meg Netflix nå? Har hørt at det skal være mulig, men jeg er helt blåst på dette feltet. Noen snakket om at man måtte benytte proxy og greier. 

  2. Rett og slett skuffet over norske Netflix. Har bare sett gamle serier der til nå, og det er ikke akkurrat hva jeg forventet av tjenesten. Må nok skaffe meg amerikansk Netflix, for der er tilbudet mye bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *