Opera Software taper penger

Selv om Opera Software som er norskutviklet har 120 millioner brukere, så taper de penger. Opera har den mest brukte nettleseren til mobil, som heter Opera Mini, en nettleser som har 140 millioner månedlige brukere. Det store problemet til Opera er å konvertere brukere til penger. Opera taper 30-40 øre per bruker i året for gratisbrukerne. Selv om inntektene til Opera stiger, så tjener de fortsatt ikke penger. Det er ihvertfall Opera Mini som drar inn mest penger.

Opera inngikk nettopp inn en stor avtale med Aserbajdsjans største mobilselskap, Bakcell. Selskapet som har rundt 2-3 millioner brukere skal nå få Opera til å tilby ubegrenset trafikkbruk. Samtidig viderefører de avtalen med taiwanske MediaTek, som er en stor produsent av integrerte mobilbrikker. MediaTeks plattform ble i fjor brukt i en halv milliard billigtelefoner. Sannsynligvis vil dette føre til at flere vil velge Opera Mini.

Personlig synes jeg Opera er en grei nettleser, men favoritten min er Google Chrome. Opera har en forholdsvis liten andel av nettleserne med nesten 2 prosent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *