Slik unngår du å bli svindlet under netthandelen

Nå som det er snart jul er det mange som benytter seg av nettet når de skal handle inn julegaver. Før man går til skrittet å kjøpe en julegave så er det lurt å ha visse forhåndsregler. Mange blir lurt når de skal kjøpe varer på Finn.no og nettbutikker. Det som er mest vanlig er at man ikke mottar varen. Noen ganger er selgeren så sleip at han legger med en pose med småstein. Det som er viktig å se på før du kjøper fra en nettbutikk er at selgers navn, adresse, organisasjonsnummer og e-postadresse er oppgitt på nettsiden. Alle seriøse nettbutikker oppgir dette.

Hvis du kjøper fra en norsk nettbutikk har du bedre rettigheter enn om du kjøper fra utlandet. Hvis du kjøper fra en norsk nettbutikk har du 30 dager angrerett. Om du kjøper fra utlandet må du regne med at moms og toll legges på varen. Det vil si at prisen for varen du kjøper, plutselig kan stige i været. Før du kjøper en vare bør du lese over vilkårene du godtar. For hvis du har godtatt vilkårene er det vanskelig å få tilbake pengene. Hvis du handler på en norsk nettbutikk kan de uansett ikke gi deg dårligere rettigheter enn det lovgivningen tillater.

For at du skal gjøre en trygg netthandel kan det være smart å bruke et kredittkort. Hvis du handler med et kredittkort, beskytter du deg mo tap, og gjør dermed handelen mye tryggere. Når du handler på nettet med et kredittkort tar du ingen risiko. Det er dette som er så bra å handle med kredittkort. Når du skal velge et kredittkort må du velge det kredittkortet som passer best for deg, og som du mener har de beste betingelsene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *