Sony Ericsson har et halvt år igjen

Nå skal ikke navnet Ericsson eksistere i Sony Ericssons mobiler. Fra midten av 2012 skal Sony Ericsson mobiler bare hete Sony. Ti år etter at selskapet Sony Ericsson oppstod blir det historie. Sony planlegger en massiv reklamekampanje for å fram Sony-telefoner, og å gjøre de populære. Nå skal det satses mer og mer på såkalte «smartphones», og de enkle telefonene som blir kalt «featurephones» skal forsvinne. Sony har som mål å bli nummer en blant de som produserer mobiler med Android-operativsystemet.

Sony Ericsson, som i dag har ca 2% markedsandel globalt på det mobile håndsettmarkedet, gjennomgikk en endring i ledelsen for omtrent to år siden,de kvittet seg med Symbian-operativsystemet og erstattet det med  Googles Android og gjorde beslutningen om å fokusere bare på smarttelefon segmentet. Android-plattformen, dominert av Samsung, utgjør nå mer enn 50% av det samlede markedet for smarttelefoner, mens Apples iPhone har vært den andre store non-Android aktøren i den totale smartphone kategorien.

Selskapet satser på stort vekstpotensial i smarttelefon-kategorien til også å øke lønnsomheten. «De siste åtte kvartalene har vært bra for oss og vi er stolte av det. Vi gikk fra å fokusere kun på volumer til verdi, men det store tilbakeslaget var det som skjedde i Japan med Tsunami, som satte oss tilbake for dette året ganske mye. Men vi går i riktig retning, «sier Anshul Gupta, som er ekspert på feltet. Målet er å bli nummer én Android spiller i smarttelefon-segmentet, sier en leder i Sony Ericsson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *