Russiske Livecoin hacket

Den russiske kryptobørsen Livecoin skal ha blitt hacket etter at de mistet kontrollen over serverne sine. Hackerne skal ha fått tilgang til portalen og endret valutakursene til 10-15 ganger så mye som den faktiske verdien var.

Livecoin skal ha postet en melding på sin offisielle nettside på julaften, og skal ha advart folk mot å bruke tjenesten. Angrepet skal ha skjedd natten mellom 23 og 24. desember.

Her er meldingen som møter brukere som går inn på nettsiden 29. desember 2020:

Angriperne skal ha tatt ut gigantiske overskudd ved å manipulere valutakursen. Livecoin-administratorer beskriver angrepet som nøye planlagt, som de antar skal ha blitt planlagt over de siste månedene.

Selskapet sier i en uttalelse at: «Vi mistet kontrollen over alle våre servere, backend og noder. Dermed klarte vi ikke å stoppe tjenesten i tide. Nyhetskanalene våre ble også kompromittert». Videre uttaler de at: «For øyeblikket kontrollerer vi delvis frontend, slik at vi kan publisere denne kunngjøringen.

Ettersom den nettbaserte utvekslingsportalen er nede, så oppfordrer Livecoin brukere til å til å gjennomføre transaksjoner gjennom nettstedets API eller mobilapper.

Det har vært flere hackerangrep mot kryptonettsider, og flere brukere av tjenesten hevder at det hele er en innsidejobb. Hvorvidt dette stemmer er ikke kjent, men lokalt politi skal være varslet.

Livecoin er rangert som den 173. største kryptovalutabørsen på nettet med omtrent 16 millioner dollar i daglige transaksjoner. Nettsiden har vært aktiv siden mars 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *