Slik blir iPad 3

iPad er en av de mest solgte nettbrettene i verden, og iPad 3 er det produktet flest folk ser fram til av Apple i år. Apple sitt nye produkt, iPad 3 vil ha lavere vekt, lengre batterilevetid og vil tilby en skjerm med HD. Det forventes også at iPad 3 skal ha en trådløs teknologi for å lade batteriet. Hvis dette kommer til iPad 3, så kan vi snakke om en teknologisk revolusjon.

Den nåværende Apple iPad 2 har en 900MHz dual-core ARM Cortext-A9-prosessor, Apple A5 brikkesett og PowerVR SGX543MP2 GPU. Dette gjorde Apple iPad 2 til en kraftig tablett og en ledende aktør med tanke på tabletter. Nå tar Apple på sikte å gjøre konkurransen tøffere med en A6 Quad-core prosessor i iPad 3. Dette ville gjøre iPad 3 like kraftig som mange stasjonære Pc-er.
Nytt operativsystem
iPad 3 vil komme med det nyeste operativsystemet; iOS 5, som vil være vert for multi-touch teknologi. Analytikere og teknologiske entusiaster forutser at Apple ville introdusere OS XLion for tabletten, siden det vil være drevet av en quad-core prosessor. Dette vil også omfatte multitasking funksjoner, for eksempel meldinger, oppgave-etterbehandling, app-svitsjing, plassering og bakgrunnslyd.
Lagring i nettskyen ( Cloud-tjenester) 
Apple annonserte sin Cloud tjenester under WWDC 2011, og vil definitivt inkludere cloud teknologi både i iPhone 5 og iPad 3. Vi nordmenn velger ofte å kalle cloud teknologi for nettskyen. Med icloud kan brukere lagre bilder, programmer, kalendere og få tilgang til sanger på iTunes uten å ha dem lagret i iPadens minne. Dette vil gjøre ting mye enklere for brukere av tabletten.
Fingeravtrykksavleser 
Det går rykter om at Apple vil ha en fingertrykksavleser i iPad 3. Apple har allerede fått innvilget patent på denne teknologien, og de jobber hardt for å få på plass denne teknologien til iPad 3. Berøringsskjermen vil bli belagt  med medoleophobic materialer, noe som vil redusere olje-og fingermerker på skjermen.

Apple iPad 3 Lanseringsdato

Det er ikke noen offisiell beskjed fra Apple om når iPad 3 vil bli utgitt, men ryktene tilsier at det vil bli annonsert en gang tidlig i år. En av de viktigste årsakene til at lanseringen av enheten er forsinket skyldes Retina sin skjermteknologi. Det sies også at det kunne bli forsinket på grunn av juridiske problemer med en av Apples største leverandører, Samsung.

Prisen og tilgjengeligheten av iPad 3 er fortsatt ukjent. Noen spekulerer i at prisen vil ligge på rundt 600 dollar, mens andre sier at den vil koste sånn cirka det samme som iPad 2.

Les også: Apple bøtelagt for 7,1 millioner i Italia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *