Fileserve stenger for fildeling

Det brer seg en panikk i det man ofte velger å kalle for «Cyber-locker» bransjen. Etter at Megaupload ble stengt av amerikanske myndigheter har fildelingsstjenester valgt å legge om driften, og ikke lenger tilby fildeling. Fileserve vil mest sannsynlig tape store penger på å legge om driften, men de tør ikke gjøre annet på grunn av følgene det kan få. Hos Fileserve kunne man tidligere dele filer med hele verden, men nå kan man bare få tilgang til sine egner filer. Her i Norge og resten av verden sitter fortvilte kunder som har betalt for tjenesten. Dessverre har ikke kundene noe de kunne ha sagt, for i «Terms of service» står det at Fileserve når som helst kan endre på vilkårene.

Les også: Stop Online Piracy Act er død

Hvordan Fileserve skal klare å konkurrere med Dropbox, som mange mener er en bedre tjeneste er et spørsmål man kan stille. Panikken som har bredd seg i denne bransjen har ført til at flere og flere har lagt om driften. Filesonic har også valgt å legge om, slik at man ikke kan dele filer med andre lenger. I praksis betyr det at de fleste tjenestene kommer til å bli nokså lik Dropbox.

Rapidshare som kanskje er den største og mest kjente aktøren sier at de ikke er redd for å bli raidet. Rapidshare har en mye bedre teknologi for å luke ut ulovlig materiale enn hva de andre tjenestene har. Blant annet bruker Rapidshare den samme teknologien som Youtube. Forskjellen fra for eksempel Megaupload og Rapidshare er at Rapidshare fjerner ulovlig materiale, og gjør dermed ikke noe ulovlig.

Les også: Dansk utfordrer til Dropbox

 

One Reply to “Fileserve stenger for fildeling”

  1. Tilbaketråkk: Anonym

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *