Toshiba forlater Laptop-bransjen

Toshiba har vært en produsent av bærbare datamaskiner i 35 år, men nå har Sharp kjøpt opp laptop-delen av selskapet.

I juni 2018 kjøpte Sharp 80,1 % av Dynabook og i januar 2019 ble det foretatt enn rebranding av selskapet. Dynabook er selskapet som har eid PC-delen av Toshiba. Den 30. juni 2020 utøvde Sharp en kjøpsopsjon for de gjenværende aksjene i Dynabook og sikret seg dermed full kontroll over PC-delen av Toshiba.

Ser man tilbake i tiden, så lanserte Toshiba sin første PC tilbake i 1985. Den første PC-en Toshiba produserte var T1100 og ble først lansert i Europa. Året etter lanserte de bærbare datamaskiner i USA og Japan.

Mye har skjedd siden den gang, og Toshiba har møtt stadig sterkere konkurranse og økonomiske tap. I 2015 var selskapet gjennom en stor regnskapsskandale hvor de innrømmet å ha overdrevet overskuddet med opptil 2 milliarder dollar over en syvårsperiode.

Da regnskapsskandalen ble kjent forsøkte Toshiba å restrukturere selskapet, få på plass et nytt lederteam, kutte antall ansatte, selge eiendeler som inkluderte fabrikker samt bildesensorvirksomheten til Sony.

Selskapet solgte også eiendeler knyttet til atomkraftverk-delen av selskapet (Westinghouse Electric Company). Transaksjonen ble gjort for 4,6 milliarder dollar. Selskapet gikk konkurs og mottok søksmål etter å ha trukket seg ut av byggingen av to atomkraftverk i South Carolina.

Forrige måned ble søksmålet trukket som søkte erstatning etter de mislykkede prosjektene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *