Wix er nå Israels nest mest verdifulle selskap

Skal du lage ny nettside, så er Wix.com en aktør som mange i Norge kjenner til. Selskapet som har sin opprinnelse i Israel er nå det nest mest verdifulle selskapet i landet. Koronaviruset har gjort at flere søker seg til nettet, og det har Wix nytt godt av.

Aksjekursen ti Wix har økt med 260 % siden mars, og målt i markedsverdi er det nå Israels nest mest verdifulle selskapet. Mange butikker måtte stenge under koronakrisen, og det førte til at mange bedrifter måtte selge sine produkter på nett. Det er dette Wix virkelig har dratt nytte av.

Gründer og CEO i Wix, Avishai Abrahami sier at trendene som begynte i slutten av mars og som fortsatte utover i andre kvartal, har ført til rekordresultater. Bedriftseiere så seg nødt til å være synlig på nett, kommunisere med kunder og gi folk muligheten til å handle enkelt på nett.

Tjenesten som lar deg bygge din egen nettside eller nettbutikk har spesialisert seg på dette. For enkle nettsider, så kan det fungere med Wix, men mange i dag benytter seg heller av WordPress/Wocommerce. Selskapet er notert på Nasdaq-børsen og den totale markedsverdien ligger på 15,8 milliarder dollar.

Det finnes en gratisversjon av Wix, men premium-versjonen koster penger og gir inntekter til selskapet. Wix.com ble grunnlagt i 2006 og har sitt hovedkvarter i Tel Aviv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *