Slideshare selges fra LinkedIn til Scribd

Slideshare er en hostingtjeneste brukt for presentasjoner, infografikk, videoer og dokumenter. Nå skal selskapet være kjøpt opp av Scribd, og de får med seg en brukermasse på 100 millioner brukere. Alt av arkivinnhold overtas av Scribd. Det er ukjent hva Microsoft-eide LinkedIn tjener på handelen.

«Vår anskaffelse av SlideShare er et stort skritt mot å skape verdens største digitale bibliotek», uttalte CEO i i Scribd, Trip Adler. Videre sier han at «Scribd har samlet en unik samling av brukergenerert og profesjonelt innhold som vi gjør tilgjengelig for våre lesere via personaliserte anbefalinger, og tillegget av presentasjoner fra SlideShare-samfunnet fremmer vår visjon. Det lar oss fortsette å diversifisere vårt, mens vi får flere lesere til bøkene, lydbøkene, magasinene og andre profesjonelt publiserte verk i vårt digitale bibliotek».

Overtakelsen skal formelt skje 24. september. LinkedIn kjøpte opp SlideShare tilbake i 2012, og har siden den gang integrert innholdsdeling direkte i LinkedIn-plattformen.

Scribd har på sin side mer enn 100 millioner opplastede dokumenter fra brukerne. Premium-abbonementstjenesten tilbyr mer enn 1 million profesjonelt publiserte ebøker, lydbøker, notater, podcaster og magasiner. Scribd ble grunnlagt i i 2007 av Trip Adler, Jared Friedman og Tikhon Bernstam. Selskapet har sitt hovedkvarter i San Francisco.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *