Politiets bruk av ansiktsgjenkjenning funnet ulovlig i Storbritannia

Politiets bruk av ansiktsgjenkjenning er funnet ulovlig i Storbritannia. Bruk av ansiktsgjenkjenningsteknologi til rettshåndhevelsesformål blir ansett som ulovlig fordi det krenker den grunnleggende retten til personvern. Dette kommer fram i en juridisk kjennelse, melder ITPro.

Les også: Ansiktsgjenkjenning truer grunnleggende personvernrettigheter

Lagmannsretten har erklært at teknologien som brukes, som er i stand til å skanne rundt 50 bilder i sekundet og matche dem med en «overvåkningsliste» som kan inneholde opptil 2000 bilder av enkeltpersoner, bryter med menneskerettighetene, likestillingslover og lover om databeskyttelse.

Politiet i Sør-Wales og andre politi-områder i Storbritannia har ført sakene, men nå ser det altså ut til å gå mot en slutt.

Saken ble ført av Ed Bridges, som ble støttet av menneskerettighetsgruppen Liberty. Ed Bridges skal ha blitt skannet av AFR Find-systemet i perioden mellom mai 2017 og april 2019. Bridges ble registrert i systemet, men slettet ganske raskt etterpå. Han hevdet hans rett til privatliv ble krenket i henhold til artikkel 8 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *