Zoom slutter å selge direkte til kinesiske kunder

Videokonferanseplattformen Zoom har kunngjort at den vil stoppe direkte salg til kunder i fastlands-Kina om bare noen uker. I stedet blir kunder i Kina nødt til å benytte seg av en lokal tredjepart. For selskaper som fortsatt ønsker å benytte seg av Zoom, så kan lokale selskaper som Suirui Zhumu, Systec Umeet og Bizconf Communications benyttes.

Det vil fortsatt være mulig for brukere i Kina å delta i Zoom-møter som deltakere.

Zoom begynte allerede i mai 2019 å distansere seg fra sin kinesiske brukermasse da de kun tillot at bedriftskunder registrerte seg.

Zoom er et selskap som ble grunnlagt i USA, men har blitt undersøkt flere ganger for sine bånd til Kina. Selv om Zoom har hovedkontor i USA, så ser det ut til at applikasjonen er utviklet av minst tre selskaper i Kina, inkluder 700 ansatte i landet som jobber innen forskning og utvikling.

Zoom kom virkelig i ilden da de skal ha suspendert kontoen til en demokratiforkjempende dissident i Kina etter ønske fra den kinesiske regjeringen. Det vakte bekymring for at Zoom kan støtte sensur i landet.

Selskapet uttaler nå at de ikke vil tillate forespørsler fra den kinesiske regjeringen om å påvirke noen utenfor fastlands-Kina.

Videosamtaletjenesten Zoom sin logo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *