6000 e-postkontoer tilhørende Taiwans regjering hacket av kinesere

Kinesiske hackere skal ha hacket 6000 e-postkontoer tilhørende Taiwans regjering. Til sammen skal 10 regjeringsorganer i Taiwan være utsatt for hackingen. Ifølge en topp i Taiwan innen cybersikkerhet, så skal angrepene være en del av en cyber-spionasje kampanje. Tjenestemannen uttaler at skaden skal ha vært «ikke liten».

Les også: EU sanksjonerer Kina, Russland og Nord-Korea for tidligere hacking

Taiwan anklager den kinesiske regjeringen for cyberangrep siden 2016 da president Tsai Ing-wen ble valgt. Tsai Ing-wen nekter å godta det Kina hevder er «ett Kina». Taiwan er en selvstyrt demokratisk øy som har opplevd et økende press fra Kina de siste årene.

Les også: Jack Daniels utsatt for REvil ransomware

President Tsai har hele tiden hevdet landets uavhengighet av Kina. Takket være sitt standpunkt mot Beijing, så ble han stemt fram av befolkningen.

Les også: CactucPete hackere angriper banker og militære organisasjoner i Øst-Europa

Ifølge Taiwans etterforskningsbyrå knyttet mot cybersikkerhet, så skal gruppene under navnene Blacktech og Taidoor ha rettet seg mot myndigheter og leverandører av informasjonstjenester siden 2018. Blacktech er også kjent under navnet Circuit Panda.

Les også: RedCurl har hacket selskaper i tre år

Liu Chia-zung som er nestleder for etterforskning av cyberkrim uttaler at 6000 e-postkontoer har blitt komprimert, og at de fortsatt vurderer skadene som har skjedd. Videre uttaler han at de ønsker å offentliggjøre dette fordi de ønsker å varsle om trusselen og stoppe ytterligere skade.

Les også: FBI og NSA har avslørt nytt Linux malware kalt Drovorub

Den kinesiske regjeringen har i det siste økt diplomatisk og økonomisk press mot Taiwan. Kina har også vist militære muskler de siste ukene.

Les også: Google Home har overvåket folk uten tillatelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *