Nordkoreanske hackere opererer fra utlandet

En rapport fra det amerikanske militæret sier at mange nordkoreanske hackere opererer fra utlandet. Landene som går igjen hvor nordkoreanske hacker holder til er Hviterussland, Kina, India, Russland og Malaysia.

Les også: EU sanksjonerer Kina, Russland og Nord-Korea for tidligere hacking

Nord-Korea skal ha så mange som 6000 hackere og spesialister innen elektronisk krigføring. Dette kommer fram i en rapport om den koreanske folkearmé på 332 sider laget av det amerikanske militæret. Bureau 121 eller byrå 121 beskrives i rapporten, og det er her hackerne er tilknyttet. Byrå 121 er et nordkoreansk etteretningsbyrå som er en del av den nasjonale forsvarskommisjonen.

Byrå 121 skal ifølge den amerikanske hæren ha vokst eksponentielt de siste åren, ettersom landet har utvidet sin aktivitet på nett. Tilbake til 2010 skal gruppen ha bestått av minst 1000 medlemmer, men nå skal det altså ha økt 6000.

Les også: 6000 e-postkontoret tilhørende Taiwans regjering hacket av kinesere

Tallene stemmer godt overens med tall som det sørkoreanske forsvarsdepartementet har kommet ut med. Ifølge det sørkoreanske forsvarsdepartementet skal Nord-Korea ha hatt en cyberangrepsgruppe på 3000 i 2013, og skal ha doblet seg til 6000 innen 2015. Det amerikanske militæret mener at antallet på 6000 ikke er helt nøyaktig.

Iranske hackergrupper angriper F5 nettverksenheter

Antallet hackere som jobber for Nord-Korea er sannsynligvis mye høyere nå ettersom en skole i Nord-Korea skal ha utdannet så mange som 100 per år siden 2009.

Den amerikanske hæren uttaler at byrå 121 består av fire viktige underavdelinger. Tre av disse skal være dedikert til nettkrigføring, og en til elektronisk krigføring.

En av gruppene går under navnet Andariel, og har som oppgave å samle informasjon på «fiendenes» datasystemer. Denne gruppen kartlegger ulike nettverk sine sårbarheter som kan utnyttes. Andariel består av cirka 1600 hackere.

En annen gruppe går under navnet Bluenroff Group og består av omtrent 1700 hackere. Denne gruppen skal drive økonomisk nettkriminalitet og utnytte fiendtlige nettverkssårbarheter.

Den tredje gruppen går under navnet Lazarus Group. Man vet ikke hvor mange medlemmer denne består av. Lazarus gruppen utnytter sårbarheter og prøver å skape «kaos» ved å utnytte nettverkssårbarheter.

Den fjerde og siste gruppen går under navnet «Electronic Warfare Jamming Reginment», og består av tre militære bataljoner. Det skal være mellom 2000 og 3000 knyttet til denne gruppen. Dette er en klassisk militær enhet, og det amerikanske militæret mener at de opererer fra militærbaser i Kumgang, Haeja og Kaesong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *