Apple får ikke selge iPhone og iPad i sin tyske nettbutikk lenger

Apple har ikke lov til å selge iPad 3G, iPhone 3Gs og iPhone 4 i den tyske nettbutikken av Apple.com lenger. Den nyeste iPhonen 4s er uberørt av denne hendelsen, fordi den har teknologi fra Qualcomn og ikke Motorola. Grunnen til at Apple ikke får selge iPhone 4 og iPad 3G er den pågående patentstriden mellom Motorola og Apple. Det er FRAND-patentregelverket som står i veien for Apple nå, og det er GPRS-lisensen fra Motorola som er grunnen til at Apple ikke lenger får selge disse produktene i den tyske nettbutikken.

Forbudet mot å selge disse produktene i den tyske nettbutikken skulle egentlig trå i kraft fra desember, men siden Apple anket dommen, så tredde den ikke i kraft før nå. Dommen er en stor seier for Motorola, og en gedigen nedtur for Apple.

Les også: Slik blir iPad 3

Motorola har også rettet et annet søksmål mot Apple som dreier seg om iCloud-teknologi. Hvis Motorola vinner dette søksmålet, så vil det si at Apple ikke får lov til å selge noen av sine produkter i Tyskland. Om det viser seg at Motorola vinner over Apple i iCloud-saken, så kan det være et stort skritt tilbake for Apple. Det kan innebære at Apple må endre på teknologien sin, slik at iCloud ikke blir inkludert lenger.

Les også: Apple skal selge lærebøker

One Reply to “Apple får ikke selge iPhone og iPad i sin tyske nettbutikk lenger”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *