Dansk utfordrer til Dropbox

Det danske firmaet One.com skal utfordre Dropbox når det gjelder lagring av datafiler i nettskyen. Det som skal gjøre One.com sin tjeneste bedre enn Dropbox er at de skal tilby sikker synkronisering og sikkerhetskopi. Dropbox lar deg dele filer med venner, arbeidskolleger, familie og den du måtte ønske. Tjenesten er gratis, hvis du ikke ønsker alt for stor lagringsplass. For de som ikke har hørt om One.com er det en leverandør av domener og webhotell. Dessverre har One.com opparbeidet seg et dårlig rykte som webhotell-tilbyder. Trege nettsider og dårlig kundeservice er noe mange har klaget over.

Den nye tjenesten vil ikke være en gratistjeneste slik som Dropbox, men vil koste 10 kroner måneden for den billigste pakken. Denne pakken gir deg 3 gigabyte lagring. Den dyreste pakken koster 1280 kroner måneden, og gir deg hele to terrabyte med lagringsplass. Dette vil nok ikke være aktuelt for de fleste privatkunder, men muligens for litt større bedrifter. One.com har store konkurrenter som for eksempel Sugarsync, CX.com og selvfølgelig Dropbox som er den største aktøren.

One.com er en stor aktør når det gjelder domener og webhotell, men om de lykkes med dette prosjektet er ikke sikkert. Når man konkurrerer mot Dropbox skal man ha et ganske stort markedsføringsbudsjett for å lykkes. One.com har 150 ansatte, og hele 900.000 kunder spredt rundt om i verden. De fleste av kundene til One.com er nok nordiske, og det er primært det markedet de markedsfører seg for.

One Reply to “Dansk utfordrer til Dropbox”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *