Lås opp Macen din ved å banke på iPhonen

Med en ny iOS-app kan du via Bluetooth låse opp en passordbeskyttet Mac bare ved å banke lett på mobilen.
Går du rundt og tror at det etter hvert ikke kan komme flere smarte apps så tro om igjen. En ny app forvandler nemlig din iPhone eller iPad til en nøkkel til Mac-datamaskinen din og det betyr du ikke lengre trenger å taste inn koden for å logge inn. Med Knock, som appen heter, installert på iOS-enheten din kan du bare ved å banke lett på skjermen låse opp Macen selv om den er låst med passord.

Ifølge folkene bak appen virker det selv om du har enheten i lomma når du banker på den. Du trenger ikke engang å ha appen kjørende på telefonen din for å bruke den som virtuell nøkkel, den skal bare være installert.

De to enhetene knyttes via Bluetooth Low Energy og det betyr at telefonen eller tableten automatisk oppdager når den nærmer seg datamaskinen. Samtidig tapper ikke appen enhetene dine for strøm.

Ifølge Knock trenger du ikke bekymre deg for sikkerheten. Passordene blir krypterte og blir ikke overført til noen annen datamaskin enn din egen. Appen virker bare hvis du er logget inn på brukerprofilen din i OS X og den krever at du har en iPhone 4S, iPad 3 eller nyere modeller. Knock koster 25 kroner i App Store.

Mac har også andre funksjoner som ikke er så godt kjente, du kan lese om dem her.

Hvis du vil lese flere nyheter fra IT-verden, klikk deg videre here.

Her er noen andre smarte tips til deg som bruker Apple sin Mac:

  • Dersom du skal vise noe til en annen person kan det være greit å justere størrelsen på markøren. Dette kan enkelt gjøres i innstillingene under «tilgjengelighet».
  • Bruk Mission Control for å få en god oversikt over de ulike aktivitetene på datamaskinen. Denne funksjonen ble lansert samtidig som Mountain Lion.
  • Det er mulig å ta opptak med din Mac. Dette gjøres enkelt ved å åpne Quicktime Player, og fra fil-menyen velger du «New Screen Recording». Praktisk hvis du skal legge ut en video på Youtube for eksempel.
  • Zoome inn på skjermen er fullt mulig med en Mac, og gjøres ved at du holder inne tasten, og scroller opp eller ned.
  • Apple

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *