Brasil vil skattlegge Bitcoin-investorer

Receita Federal, Brasil sitt svar på Skatteetaten, har bestemt seg for hvordan de vil behandle bruken av Bitcion og andre digitale valutaer. Nyheten som først ble omtalt av økonominettsiden Valor, bekrefter at regjeringen i landet ikke anerkjenner Bitcoin som en valuta.

Receita Federal tar et standpunkt som ligner på det US Internal Revenue Service satte i forrige måned. Men det er noen viktige forskjeller som gjør at Brasil legger seg på en annen linje enn mange andre land.

Skattegrense

I likhet med USA, vil Brasil behandle digitale valutaer som finansielle eiendeler, med en skattesats på 15 % ved gevinst. Unntaket er dersom du selger Bitcoin eller annen digital valuta til en sum som er under 16 000 dollar. Dette innebærer at man ikke trenger å betale skatt dersom man bruker Bitcoin til små forbrukerkjøp. Myndighetene i Brasil krever en årlig oversikt over de som har mer enn 1000 real i Bitcoin, som tilsvarer 2678 norske kroner etter dagens kurs.

Andre regjeringer over hele verden har kommet i gang med sin utarbeidelse av retningslinjer for bruk og skattelegging av Bitcoin. Når det gjelder norske skattemyndigheter, så sier Skatteetaten at en virtuell valuta som Bitcoin har mange likhetstrekk med vanlige valutaer. I Norge skal man i følge Skatteetaten betale skatt av eventuell gevinst ved salg av Bitcoin. Likeså er tap ved salg av Bitcoin en fradragsberettiget kostnad.

Den virtuelle valutaen Bitcoin sitt symbol.
Den virtuelle valutaen Bitcoin sitt symbol.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *