Tips til gratis antivirus programmer

Å få et virus er enhver databrukers største skrekk. Et enkelt virus kan stjele all bankinformasjonen og legge livet ditt i grus. Mange tror at man kan unngå virus ved ikke å besøke tvilsomme nettsider, eller laste ned skumle programmer. Dette er feil, enhver troverdig nettside kan inneholde virus. Kremeksempelet på dette er at regjeringen.no spredte virus i over et år. Selv om denne siden blir direkte styrt fra regjeringen, hadde lyssky hackere plantet et virus der. Så kort fortalt: Du trenger beskyttelse på PCen din.

Antivirus

Det er ekstremt viktig å ha et velfungerende antivirus. Dette er selve hovedforsvaret PCen din har mot hackerne. Selv vil jeg anbefale antiviruset avast! som er et meget godt gratis antivirus. Du kan lese om hvorfor du burde velge avast på PcTeknikern.no ved å klikke her: gratis antivirus. Men et antivirus gjør ikke mye hvis du ikke sørger for å kjøre regelmessige skanninger, med avast kan du heldigvis velge å kjøre disse skanningene automatisk i bakgrunnen.

Oppdater datamaskinen regelmessig

Å oppdatere PCen ofte er et must. Intet er så lett for en hacker en å hacke seg inn i et gammelt system. Selv for brukere av apple produkter er det viktig å oppdatere oppe. Dere er ikke lenger trygge bare fordi dere har et mindre vanlig operativsystem.

Slå av autokjør

Mange nettlesere autokjører filer som du har lastet ned. Dette må du absolutt slå av! Fordi et fiendtlig nettsted har muligheten til å starte en automatisk nedlasting. Og når nettleseren din i tillegg åpner programmet automatisk trenger du ikke å gjøre mer enn bare å besøke en nettside for å få den full av virus.

Vær forsiktig med å åpne mail

Å åpne en mail kan være undergangen for din PC. Det er utrolig hvor mange virus en hacker kan lure inn i en vanlig e-mail, både forkledd som bilder vedlegg og selv tekst. Tenk deg godt om før du åpner en mail. En grei regel kan være og aldri åpne mailer med engelske titler, hvis du ikke er allerede 100 % sikker på hva det er. Det hjelper heller ingen ting at mailen kommer fra en kontakt, når en PC først er smittet med virus. Er den første tingen viruset gjør å sende seg selv videre til offerets kontakter.

6 Replies to “Tips til gratis antivirus programmer”

    1.  @Nettgrunder Bruker AVG jeg, fungerer smertefritt. Men er det ikke noe med at det ikke er lurt å kjøre 2 virusprogrammer på en gang?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *